Novinky

Júnové InveHity

30. júna 2020

Júnové InveHity sú plné noviniek z online sveta súvisiacich so social, PPC, SEO a aj programovaním. V najnovších novinkách vám poradíme vychytávky, ktoré vám zjednodušia prácu s vašimi kampaňami a aj také, ktoré pomôžu zvýšiť predaj vašich produktov či služieb. 

Social

Predávajte cez Instagram viac

Už nejaký ten čas funguje pre biznis účty možnosť označovania produktov priamo na obrázkoch. Instagram teraz pri niektorých účtoch testuje novú možnosť označovania produktov priamo v popise. Tento zaujímavý doplnok umožňuje pritiahnuť potenciálnych zákazníkov ku kúpe produktov, pretože nie každý kliká na obrázok za účelom pozretia si označení, resp. je tým možné zdvojnásobiť šance na predaj produktov.

Toto vychytávka však zatiaľ nie je dostupná pre všetky účty. Rozšíriť by sa mohla, keď obľúbená sociálna sieť zavedie Instagram Shops.

Vyťažte z nárastu videa

YouTube pridáva novú reklamnú funkciu. Pod videoreklamami teraz nájdeme rozklikávací zoznam, vďaka ktorému si budú môcť diváci prezrieť konkrétne produkty z ponuky, ktoré sa zobrazia už počas prehrávania reklamy. Každý produkt bude možné obohatiť o CTA button, čím sa zvyšuje šanca na prekliknutie sa na stránku obchodníka.

Facebook uľahčuje preklikávanie medzi účtami

Správcovia viacerých Facebook stránok vedia, že je zdĺhavé preklikávať sa medzi osobným a biznis účtami na Messengeri. Keď teraz v Messengeri kliknete a podržíte svoju profilovú fotku (ako vidíte na obrázku nižšie), viete sa jednoducho dostať na komunikáciu vo vašom biznis účte.

Ako sa vyjadril samotný Facebook: „Až 90 % adminov využíva Messenger na komunikáciu s rodinou a priateľmi a nechcú využívať ďalšie doplnkové aplikácie.“ Svoje účty viete spravovať napr. aj cez Page Manager, ale je jednoduchšie kontrolovať prijaté správy, keď to máte všetko pokope. Nastaviť si tu viete aj prijímanie notifikácií, čo zefektívňuje samotnú komunikáciu medzi vami a zákazníkmi.

PPC

LinkedIn pridáva Engagement Remarketing pre video a lead ads

Táto nová funkcia umožňuje inzerentom vytvárať nové publikum zacielené na používateľov, ktorí majú videoreklamy alebo interagujú s Lead Gen formulárom. Bude sa zavádzať do účtov v priebehu nasledujúceho mesiaca.

Discovery Ads sú už dostupné globálne

Google minulý rok na Marketing Live predstavili nový reklamný obrázkový formát, a to Discovery Ads, ktoré sa postupne zavádzali do účtov po jednotlivých krajinách. Teraz však ku koncu mája už bolo oznámené globálne nasadenie a sú teraz k dispozícii všetkým inzerentom na celom svete. Discovery Ads vychádzajú z úspechu kampaní na FB, čiže ak máte vizuálne zaujímavý produkt, ktorý vám funguje na sociálnych sieťach, tak Discovery Ads sú pre vás ideálny formát na otestovanie.

Novinka v keyword planneri na Googli

Super novinkou v keyword planneri na Googli je, že odteraz môžeme lepšie zoskupovať kľúčové slová na základe atribútov výrobku alebo služby – farba, veľkosť a pod. Pokiaľ teda napríklad hľadáme kľúčové slovo súvisiace s problémom suché vlasy, tak môžeme teraz jednoducho vylúčiť už v provotnej fáze analýzy produktové slová ako šampón či maska na vlasy, a tým si urýchlime a zjednodušíme proces vyhľadávania relevantných kľúčových slov. Za nás super novinka.

Heureka spúšťa automatické dobíjanie kreditu

Heureka spustila veľmi žiadanú funkciu, a tou je automatické dobíjanie kreditu. Vďaka tejto funkcii sa vám už nestane, že by na Heureke došiel kredit a váš eshop bude vo free režime. Čiastka sa dá kedykoľvek upraviť alebo zrušiť. Aktuálny stav kreditu sa kontroluje každých 10 minút.

SEO

Vynovené Mapy

Aplikácia Google Messaging bola lepším nápadom ako skúsenosťou, možno až doteraz. Spoločnosť oznámila, že rozširuje možnosti zasielania správ podnikom v Mapách a vyhľadávaní.

Google rozširuje kategórie firiem, ktoré by mali prístup k správam a pridáva tiež funkcie produktu: „inteligentné odpovede, vizuálne carousely produktov a jedinečné uvítacie správy. Zasielanie správ na platforme (Android a Mapy pre iOS) môže v prípade potreby tiež bezproblémovo prechádzať z automatických odpovedí na aktívneho agenta.

Google po 18 mesiacoch automaticky odstráni vašu históriu polohy

Táto informácia sa týka najmä predvolených pravidiel automatického mazania. Pokiaľ máte zapnutú históriu polohy, údaje sa po 18 mesiacoch teraz automaticky odstránia. Používatelia tiež môžu odstrániť svoje údaje o polohe manuálne, alebo nastaviť automatické vymazávanie tak, aby sa uskutočňovalo v trojmesačných intervaloch.

Jakub Gombar
Jakub Gombar - Online Campaigns Manager & Co-Founder

K online marketingu som sa dostal vďaka vlastnému internetovému projektu v roku 2011. V poslednej dobe sa špecializujem hlavne na výkonnostný online marketing - teda platenú reklamu vo vyhľadávaní na sociálnych sieťach a propagáciu prostredníctvom bannerov na rôznych webových stránkach. Veľmi rád sa venujem vzdelávaniu nových zamestnancov resp. stážistov, pričom svoje skúsenosti pravidelne prezentujem aj na odborných školeniach a worskhopoch.