Návody

Ako na autorizáciu a dvojfaktorové overenie na Facebooku?

17. októbra 2023

Facebook neustále zvyšuje svoju ostražitosť a dbá na bezpečnosť účtov. Pred 2 rokmi prišiel s overením totožnosti účtov s vysokým dosahom, v súčasnosti je však táto autorizácia potrebná len v prípade, že plánujete vytvárať reklamy o sociálnych problémoch, voľbách, alebo politike. Vďaka tomuto overeniu bude transparenté, že sa jedná o reklamu a taktiež bude pri takomto type reklamy uvedené, kým bola zaplatená.

Ako autorizovať účet?

Keď si teda chcete autorizovať svoj účet, je potrebné vykonať to prostredníctvom poskytnutia dvoch dokumentov s celým menom. Aspoň jeden z týchto dokumentov (ktorými môže byť aj občiansky preukaz, pas, rodný list, či napríklad vodičský preukaz), musí okrem mena obsahovať aj fotku alebo dátum narodenia. Nezľaknite sa toho, ide len o dôraz na vašu bezpečnosť a bezpečnosť užívateľov sociálnych sietí Facebook a Instagram.

Cez TENTO ODKAZ si dokážete autorizovať účet, aby ste mohli vytvárať reklamy napr. o politických témach. Stačí vám preskrolovať sa nakoniec a tam vložiť fotku preukazu totožnosti. 

Nastavenie dvojfaktorového overenia

Cez TENTO ODKAZ si môžete nastaviť dvojfaktorové overenie na Facebooku, ktoré je dobré pre zabezpečenie vlastného profilu a taktiež reklamných účtov, ktoré na Facebooku spravujete. Postup je veľmi jednoduchý. 

Po kliknutí na odkaz sa vám zobrazí nasledujúca stránke. Vyberiete možnosť Two-factor authentication (dvojfaktorové overenie).

V ďalšom kroku si zvolíte, pre ktorý účet chcete dvojfaktorové overenie nastaviť.

Následne kliknete na Try Another Way (Vyskúšať iný spôsob).

Zvolíte si možnosť SMS správy, ktorá vám príde na telefónne číslo, ktoré máte v účte uvedené.

A je to! Po týchto pár jednoduchých krokoch by malo byť dvojfaktorové overenie nastavené. 

Pokiaľ budete niekedy chcieť, nastaviť si iný spôsob dvojfaktorového overenia, nie je to problém, rovnako, ako nie je problém zmeniť telefónne číslo v takomto overení.

Tak, teraz už máte o zvýšenie bezpečnosti svojho účtu postarané. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať.

 

Veronika Kseňáková
Veronika Kseňáková - PPC specialist

K online marketingu som sa dostala vďaka stáži v Invelity, kde ma táto téma začala zaujímať. Nakoľko som pred stážou nikdy s digitálnym marketingom nemala priamu skúsenosť, všetko bolo pre mňa úplne nové. Teraz v Invelity pracujem a som rada, že sa môžem v tomto odvetví vzdelávať a zlepšovať.